Uitslagen Rotterdam 26-01-2020

Ook in Rotterdam is op 26 januari jl. gezeild.
In prima omstandigheden werden daar, met een mooie opkomst van 13 boten, 12 wedstrijden gevaren.
Aan het eind was Marcel met de K-26 weer eens de snelste, gefeliciteerd met de dagoverwinning!
De eer van 'de nummer 5 van de dag' ging dit keer naar Pim met de K-4.
Hij schreef onderstaand wedstrijdverslag.

Wedstrijdverslag:
Laat ik nou weer eens zin hebben in het schrijven van het jaarlijkse K verhaal, dus uiterst geconcentreerd opletten en de vijfde plek bemachtigen; dan moet je schrijven, ha een uitgelezen kans.

26 januari 2020, een mooie weersvoorspelling beginnend met een matig zuidelijk windje dat later op de dag aan zou trekken tot hard met een zonnetje.
Wij hebben een logé, genaamd C’aatje. Een lieve hond, maar ja met zo een logé ga je niet naar het strand, veel te grote kans op wegraken in de duinen!
Tja en dan. Op naar de K zeilclub in Rotterdam dus en vijfde worden; schrijven.

Daar gaat het van acquit rond 10.00 uur, dus dat is opstaan en de spullen achterin en op pad.
Nou kom je daar anno 2020 op het Langepad 25 in het absolute K walhalla.
Er is een groep van oudere jongeren die precies weten hoe het hoort. Er is een gezellige, vrije en kameraadschappelijke sfeer.
De spullen zijn dik in orde, niet allen de bootjes, maar ook de gehele entourage is zeer K waardig. Je treft het bijna niet beter.
Nou is er op en rond het Nederlandse vaarwater wel veel verrezen (zoals daar zijn bomen en gebouwen) en dat is nou werkelijk het enige wat ook in dit voortreffelijk oord het zeilen wel eens wat bemoeilijkt; grote variatie in wind richting en sterkte  is ieders deel. Nou zijn deze oudere jongeren allemaal wel erg bedreven in rustig genieten van dit zo mooie gezelschapsspel. En zo werd er werd ook deze zondag weer goed gezeild, waarbij wel duidelijk werd dat niet iedereen een even grote tijdsbesteding heeft ter voorbereiding van dit spel. Een enkeling behaalt in de talrijke potjes die wij varen slechts 14 punten, achter zijn rug hoor je ook wel eens einzelgänger… Anderen daarentegen sprokkelen wel een 100 tal punten bij elkaar en zijn de gehele dag bezig met de andere oudere jongeren, veel interactie, Rotterdams gezellig.
Ook was er voor het eerst een Haarlemmer Mick, die zijn net nieuwe bootje even uitprobeerde. Ben je nieuwsgiering naar de uitslag dan dien je die even op te zoeken op de site van regionale radioman Kees. Overigens een mooie K site die die voor ons allemaal in de lucht houdt. Ook die andere kees verzet zijn werk, prima organisatie en ik ben een voorstander van niet tegen de hoge wal aanvaren, dank Kees voor het verleggen van de baan. Marcel doet ook zo wat aan regie en laat ons zien hoe of het ook kan. Naast hem als niet gezelschapsdier met slechts 14 punten is ook in deze sport de opkomst van de broodzeiler een feit. Natuurlijk kennen we allemaal de historie van Lion, maar ook de eigenaar van 272 weet er raad mee. Een klein kroontje in het zeil en erg veel snelheid, levert toch een spannende strijd met de 26 met maar 20 punten. Een keer een foutje en de rollen zijn omgekeerd.
Het waren mooie K zeil potjes die we voeren op een vrij lange baan met wisselende windsterktes en eerst nog lekker tegen het zonnetje in. Grote stilte onder de 14 aanwezige zeilers, verbeten concentratie. Die ook overslaat op het tiental toeschouwers die er niet zo door heen lopen te kwekken als elders wel eens gebeurd.  Snelheid, concentratie en een goede start dat zijn de geheimen van dit spelletje. Geluk heeft er weinig mee te maken dat laten de snelle jongens wel zien Die zitten wel erg vaak voorop. Veel snelheid uit het bootje halen is doorslaggevend. En dat komt van goede spullen en die goed gebruiken.
De K dient als vanzelf te varen, als of op rails. Oefening baart kunst, alleen daarmee weet je je boot goed af te stellen; je moet er tijd aan besteden wil je je aantal punten beperkt houden op zo een dagje bij de K zeilclub.

Pim
K-4


(Klik op afbeelding voor vergroting)
2020 01 26 Rotterdam

Please publish modules in offcanvas position.