Uitslagen Grou 17-03-2019

Ook in Grou werden in, voor de K zware omstandigheden, de wedstrijden gevaren.
Er was zelfs zoveel wind dat dit expliciet op de uitslagen vermeld is!.............
Wat verrassend is, is dat de K-5 het in deze omstandigheden erg netjes heeft gedaan.
De 'oude zeilnummers' zijn lichte boten en staan er doorgaans om bekend om in deze omstandigheden het af te leggen tegen de nieuwere boten.
Zou de meeste winst dan toch in de vingers en het hoofd van de stuurman zitten?!..............................

De winnaar van de dag, Rob met de K-25, is zo sportief geweest om het wedstrijdverslag te schrijven.

Wedstrijdverslag:
Bal der debutanten in Grou!

Op een winderige, zeg eigenlijk maar stormachtige wedstrijdbaan kwamen afgelopen weekend maar liefst 3 nieuwe (refurbished?) schepen aan de start.
Andries met zijn felblauwe 421 voer onmiddellijk een 1-tje in zijn eerste pot. Foppe had de 5 opgepimpt met snelle kleuren in het zeil en voer naar een hele nette 2e plek overall.
Verder voer Rob nog met K-25  (of was het een Yngling?) die nieuw op het wedstrijdwater was, want het schip had waarschijnlijk nog aan geen enkele wedstrijd meegedaan getuige de krasloze staat van het geheel.

Al bij het inzeilen waren er 2 afhakers i.v.m. de wind. K-292 vond het verstandig om vlak voor het NK mast en boel heel te houden, Jelle had het spul al stuk voor het eerste startsignaal gegeven was.
Good-old Albert Jan schreef de eerste manche op zijn naam, want als je vooraan ligt planeert het toch makkelijker dan met zijn 4-en naast elkaar en er loopt er eentje uit het roer.........
Wedstrijd 2 was dus een prooi voor de 421, die wat later op het water kwam. Slim bedacht, want hoe minder op het water, hoe rechter je mast bleef.
Gedurende de serie namen de blessure’s op het water toe, en na de pauze bleven al 4 schepen achter met de nodige herstelwerkzaamheden. Er volgden daarna nog 2 potjes waarna de handdoek in de ring werd geworpen.
De K’s hadden moedig gestreden, maar uiteindelijk had de wind gewonnen.
Wijze les afgelopen zondag: zit je schip in plané, hou vooral je roer recht!

Zeilersgroet, Rob K-25


Onderstaand alvast de uitslagen.


(Klik op afbeelding voor vergroting)

Please publish modules in offcanvas position.