Uitslagen Elburg 17-02-2019

In lenteachtige omstandigheden werden de wedstrijden in Elburg gevaren.
Met een, voor Elburgse begrippen, erg grote opkomst van maar liefst 11 boten (mede dankzij een aantal enthousiaste 'gastzeilers').
Helaas moest de baan er zo in worden gelegd dat er alleen vanaf de kop van de steiger gevaren kon worden.
Daardoor was het behoorlijk dringen en was het niet altijd even goed te zien.

Deze eretitel 'nummer 5 van de dag' gaat dit keer naar Michiel met de K-280. 

Wedstrijdverslag:
Op de eerste voorjaarsdag van 2019 meldde zich zondagochtend 12 K-Zeilers in Elburg.
Op dit centraal in Nederland gelegen vaarwater waren naast de vaste Elburg K-zeiler ook gasten uit Friesland en Rotterdam present om lekker te zeilen en puntjes te verzamelen voor de jaarranking.

Na een lekke bakkie van Gerrie en een tompouce van de jarige Eddy K-83 in het clubhuis van watersportvereniging Admiraal van Kinsbergen konden de K-tjes worden gelanceerd met de speciale lanceerbeugel.
Om de wedstrijden ordelijk te laten verlopen offerde Adri zich op om als wedstrijdleider te fungeren. De uitgelegde baan lag er netjes in en leidde de K-tjes naar de in de schitterende voorjaarszon gelegen bovenboeien die als gate waren neergelegd. Naar mate de dag vorderde draaiende de wind van zuidwest naar zuid en moesten alle boeien verlegd worden om het stuurboord-starten enigszins de kop in te drukken.
Na 6 wedstrijdjes ging Dirk-Jan K-358 en Eddy K-83 voorlopig aan kop.

In de pauze hadden Gerrie en hond Bello het maar druk met broodjes hamburgers, kroketten en de consumptiebonnen administratie.
Dirk-Jan K-358 nam z’n kans waar door lekker in het gras in de voorjaarszon te gaan liggen.

Toen we na de pauze terug op het water kwamen was de wind nog verder gekrompen naar het oost-zuidoosten en moest de baan er weer opnieuw ingelegd worden.
Dit keer met een kort startlijntje en één onderton in de haven. Het kostte iedereen moeite om aan de nieuwe omstandigheden te wennen, resultaat 4x een algehele terugroep.
Nadat Adri de zeilers eerst nog eens streng had toegesproken, de startlijn had verlengd en de denkbeeldige zwarte vlag gehesen had ging het beter en konden wedstrijden 7 tot en met 10 gevaren worden.
Martin Botter K-239 was duidelijk als beste uit de pits gekomen en voer met 4 ééntjes naar de eindoverwinning.

Michiel K-280


Onderstaand de uitslagen.

(Klik op afbeeldingen voor vergroting)

(Pauze in Elburg)

Please publish modules in offcanvas position.