Uitslagen Grou 26-01-2019

Vanwege de grote drukte bij het Zeilcentrum in Grou werd er afgelopen weekend op zaterdag gevaren.
In herfstachtige omstandigheden bonden 9 enthousiaste zeilers de strijd met elkaar aan.
Ze wisten er maar liefst 16 wedstrijden uit te persen.
Op plaats 5 eindigde Henk met de K-253 en werd daardoor dus 'de nummer 5 van de dag' met bijbehorende
eer om een verslag te schrijven.

Verslag van 'de nummer 5 van de dag':
Vrijdag, 25 januari 2019.
Velen zullen zich deze middag herinneren. Onze locatie in Grou was onbereikbaar door de hevige ijzel.
Meer dan 40 verkeersongevallen op de A32 en A7.
Jullie verslaggever stond die avond in de buurt van Arnhem naast een opgetuigde rode Polyvalk op een gezellig maar erg koud en besneeuwd schoolplein.
De reis terug heeft uw verslaggever die avond niet geprobeerd. Overnachten dus.

Nu niet op zondag maar op zaterdag K zeilen. Als laatste kwam ik aan op het zeilcentrum te Grou. Twee prominente bestuursleden hadden zich afgemeld.
Zelf vond ik het excuus wel wat mager van deze heren. Immers, het had de gehele ochtend warm water geregend.
Deze zaterdag deed je niet denken dat 48 uur geleden de wereld er volledig anders uitzag. Het zal wel te maken hebben dat het zaterdag en nat was.
9 onverschrokken K zeilers bonden de strijd aan. Vriend Wieger had er weer een mooi baantje in liggen.
Wat een investering in de startprocedure , je kunt nu gerust 20 mtr bij Wieger vandaan staan en hoort prima, 50, 40, 30 enz. seconden voor het startsein.
Goed gedaan Wieger.
We hadden even een oponthoud voor de start. De 410 zeilde tegen een steiger aan en de fok lag er af. Maar in een paar minuten en met de hulp van een tie-rip was het euvel verholpen.
De 172 was moeilijk te stoppen vanmiddag.
De jongste deelnemer ,371  Hidde, jammerde bijna de hele middag. Dan weer een inbussleutel, dan weer een schroevendraaier. Wij oudgedienden stoorden zich in het geheel niet aan hem.
Integendeel zelfs. Slechts goede adviezen daalden neer op de steiger. Daar was ook tijd voor. Het hielp, op het laatst won hij zelfs een wedstrijd. Goed voorbereiden in het vervolg.
Af en toe stond er een lelijke vlaag wind. Met name aan het einde van het voor de windse rak leverde dat vaker dan eens de uitspraak; hoe komt dit?
Slechts een maal ging het niet goed. De 375 hing als een dode sperwer om een houten meerpaal heen met schade. Maar ook Eddy repareerde zijn boot zeer snel.
De aan de windse boei, in dit geval 1 boei, leverde met 9 boten toch wel wat problemen op. Maar het werd netjes allemaal opgelost.
De 210 had deze middag wel een heel groot mentaal probleem. Wist hij 14 dagen geleden de K wedstrijden winnend af te sluiten; nu rondde hij niet een keer maar ontelbare keren een boei aan de verkeerde kant.
Pas na meerdere drankjes aan de bar was zijn probleem met een stevige lachsalvo opgelost.  
Gastzeiler Dirk Jan uit Huizen zijn K boot gaat als een speer. Hij vertelde me na afloop, ik zie niet alles meer zo goed en daarom vaar ik wel eens tegen iemand aan. 
Ook dat hoort bij onze hobby, het is geven en nemen en nee, ikkie een beetje meer. Nee dus. Na afloop was het nog lang gezellig in het Grouwster clubhuis. En waren alle consumpties voldaan.
Voorwaar heren dank voor deze sportieve middag.

Uw verslaggever Henk Kuiper 253.(Klik op afbeelding voor vergroting)

Please publish modules in offcanvas position.