Uitslagen Rotterdam 27-01-2019

In Rotterdam is dit weekend weer gevaren.
Wederom een mooie opkomst van 14 boten.
Zoals de nieuwe traditie voorschrijft, schrijft 'de nummer 5 van de dag' een wedstrijdverslag.
Deze eer ging dit keer naar Pim met de K-4.

Verslag van 'de nummer 5 van de dag':

In Rotterdam, op de KZC (K-ZeilClub)  staat Ed als begin en eindpunt bij al de K zeilers in het middelpunt.
Ed regelt de ochtend koffie, maakt een lunch en verzorgt een drankje aan het eind van de middag.
Dit alles gebeurt in het gezellige KZC clubhuis op een zeer gastvrije manier.

Dit weekeinde waren er veertien actieve zeilers op de KZC te Rotterdam en een stuk of wat langskomende geïnteresseerden, er werd ook nog geïnformeerd waar je zo een prachtig jacht kan kopen.
De Kralingse K zeilgemeenschap bestaat uit een harde kern met een aantal cracks, die hun status sieren met de behaalde NK titels van de afgelopen jaren.
Er wordt veel gezeild door dit elite gezelschap hetgeen betekent dat ook de niet oud kampioenen een aardig potje K zeilen kunnen laten zien. Zodat er steeds sprake is van een gevarieerd strijdveld.
De vloot bestaat uit goed onderhouden schepen waarvan er sommige in sublieme “Rotterdamse” staat verkeren.
Onder leiding van (wedstrijd) leider Kees is er door ons op een baan naast het clubhuis gevaren. Met in de ochtend op de baan zeer wisselende windrichtingen en sterktes.
De uiteindelijke winnaar, zeilend met de prachtig getunede NED 26, Marcel, liet zien deze zeer moeilijke omstandigheden te beheersen en legde in de eerste vijf wedstrijden een stevig fundament voor het behalen van de eindzege.
Na de lunch trok de wind wat aan en stond ook wat stabieler uit het Noordwesten. Dat gaf wat betere omstandigheden dan de Noordelijke wind in de ochtend.
De Rotterdamse K-Zeil Club heeft prima omstandigheden voor het moeilijke spelletje. Maar bij Noordelijke windrichtingen, zoals dat met modelzeilen altijd speelt, verzorgt de hoge wal een lastig probleem.
Marcel won deze dag, maar had het nog knap moeilijk aan de twee jongelingen van het geslacht Kooren die diverse opstart problemen (zoals te lang in zijn nest blijven liggen) hadden.
Dat de strijd spannend was blijkt uit de maar 1 punt verschillen tussen de nummers 3 tot en met 6. Men is aan elkaar gewaagd daar op de K-ZeilClub.
Natuurlijk is er ook wel eens een opvoedkundig momentje, het is een lastig spelletje tenslotte. Maar de sfeer is ook tijdens de wedstrijden steeds uitstekend.
Naast al deze goede zaken heeft de Rotterdamse ook nog een website met daarop eigenlijk alle gegevens die u niet in dit verslag tegen komt. Ik verwijs daarom graag naar https://www.kklasserotterdam.nl

Pim ten Harmsen van der Beek K-4.


Hieronder de uitslagen.

(Klik op afbeelding voor vergroting)

Please publish modules in offcanvas position.