Finale & Uitslag TZZ 2017

Code Geel en Oranje tijdens finale in Terherne.
Nou het leek wel Code Rood!!

Windkracht 10 overdag, Code oranje in Nederland en zeilers die elkaar de hele dag uitdagen om de beslissing van de competitie die avond te voltooien.
“Wordt er gezeild of niet?”.
Jan stond 1e, Steven 2e, Rob, 3e en Wieger 4e met minieme onderlinge verschillen. Alle 4 konden ze nog kampioen worden met een paar goede wedstrijduitslagen.
Als er niet gezeild wordt is Jan Kampioen. Om 18:30 schijnt de zon en waait het in luwte bij Portunus ca. 4 bft. Maar met vette vlagen er tussendoor.
We besluiten er voor te gaan. Een eerlijke strijd waar iedereen zin in lijkt te hebben.
Steven gaat als 1e het water op. Bij het te water laten blijft echter de fokkeboom hakken en knapt af. Om dit te repareren gaat de boot op de wal en die waait vervolgens met zijn transport karretje en al om.
Mast en stag knappen. Nog nooit eerder gebeurd, geeft aan hoe hard de vlagen nog zijn.
Ergo, Steven zeilt niet vanavond. Zijn puntentotaal blijft gelijk. Echt balen om er niet voor te kunnen zeilen!

De strijd gaat tussen Jan, Rob en Wieger. Jan hoeft alleen een stabiele serie neer te zetten met weinig aftrekuitslagen.
Na 2 keer een 2e plaats lijkt dat te lukken maar wordt vervolgens aangevaren op de start en eindigt met een 4e plaats en een DNF. Dat wordt toch nog spannend.
Rob is in deze draaierige wind vanavond ook niet op zijn sterkst. Hij begint met een 1 maar dan start hij vals en volgen een 3, 4, en 3. Wieger wint de avond.
Twee 1e en twee 3e plaatsen. Wat doet dit met het klassement: Jan gaat van 1 naar 2. Hij had de laatste pot een 2 moeten varen om kampioen te zijn.
Zo klein zijn de verschillen na 56 starts in deze competitie. Rob wordt 3e en heeft precies dezelfde score als Jan. Alleen Jan heeft meer 1e plaatsen gevaren.
Wieger zit daar weer slechts 2 tienden achter.
Steven zeilt dus niet maar wordt onverwacht wel kampioen!
“Het voelt gewoon niet prettig dat ik er niet voor mocht zeilen vanavond. Maar ben natuurlijk wel blij met ze competitie en de spanning die we hadden. Nog nooit eerder waren we allemaal zo aan elkaar gewacht."

Ook de middenmoot was ongekend spannend. Van de 13 deelnemers hebben 12 een ééntje in hun uitslagen staan. Echt close racing dus. En een super sportief seizoen.
Na afloop was er nog veel gezelligheid bij Portunus en ging menigeen met gerookte paling naar huis!!
Op naar de winter competitie. Op naar een mooi vervolg in deze prachtige sport!!

K 139 - Steven van der Bles

Hieronder de uitslagen van de finale en de uiteindelijke uitslag van het Terherne Zomer Zeilen 2017!
(Klik op afbeelding voor vergroting)

 

 

Add comment


Security code
Refresh